Maailman ympäristöpäivä

Julkaissut Pinja Kunelius

Maailman Ympäristöpäivää vietetään 5. 6. ja vuoden 2021 teemana on Ekosysteemin palauttaminen luonnontilaan. Haluan nostaa ympäristöasiat esille, koska yrityksemme ideologia ja tavoitteet sopivat hyvin yhteen tämän aihepiirin kanssa, kuten myös henkilökohtaiset ajatukseni aiheen tiimoilta. 
Maailmassa syntyy jätettä valtavat määrät, Suomessakin 2,8 miljoonaa tonnia yhdyskuntajätettä vuodessa. Tämä on n. 500kg jätettä vuodessa asukasta kohden. Siksi haluan omalta osaltani vähentää jätteen määrää käyttämällä kestotuotteita ja mahdollisuuksien mukaan valita ekologisen vaihtoehdon ostotilanteissa. Kierrätämme kaiken mahdollisen kotitalousjätteen, mitä kuusi henkisessä perheessä tulee päivittäin. Useamman lapsen kanssa on totuttu siihen, että housun polvia paikkaillaan ja vaatteita korjataan useammankin kerran. Omassa perheessäni osakestoilemme, mitä tulee lasten vaipatukseen, ainakin toistaiseksi. Isompi vaipatettava on kuivaksi opettelu vaiheessa ja pienimmän kanssa olen harkinnut siirtymistä täyskestoiluun. Lyhyet 22km kauppamatkat tehdäänkin nykyisin kestovaippaa käyttäen. Ja tästä itse asiaan nimittäin kuukauden tuotteeseen, joka on kesäkuussa Ella ja Susi-kestovaipat
Kestovaipat ovatkin yksi yrityksemme päätuotteista ja ne valmistetaan kotimaisena käsityönä. Tuoteperheeseen kuuluu sisätaskuvaipat, taskuvaipat sekä sivuneppi vaipat. Kestovaipat ovat oivallinen tapa vähentää jätteen syntyä muiden kestotuotteiden ohella. 
Meidän varastovalmiit sisätaskut ommellaan tällä hetkellä pääasiallisesti joustofroteesta ja sisäpuoli on kotimaista bambujoustofroteeta. Käytössämme on aplix-tarranauha, joka kestää hyvin pesua. Myös taskuvaipoissa on aplix-tarranauhat ja kaikissa meidän tarrallisissa vaipoissa on ns. pesutarrat, jotka saa pesun ajaksi kiinni, niin tarran karkea puoli ei tartu kiinni muihin materiaaleihin. Varastovalmiissa taskuvaipoissa sisäpuolena on kotimainen coolmax. Ja koska jatkuvasti tapahtuu tuotekehitystä ja yrityksenä ja kestovaippavalmistajana haluamme kehittyä paremmaksi, olemme tehneet pieniä muutoksia taskuvaippaan, sekä sivuneppivaippaan. Malli on edelleen sama, eli suhteellisen leveä ja korkea, mutta olemme tehneet pienen lisäyksen tarralliseen taskuvaippaan. Eli sisäpuolella on erillinen kosteussulku kangaspalanen, jonka tarkoituksen on ehkäistä mahdollisia ohivuotoja tarranauhan ompelusta jääneistä pienistä neulanreijistä. Tämä tulee huomioida imun asettelussa, muutoin vaippa toimii käytössä samalla tavalla ja toivon mukaan paremminkin kuin ennen. 
Sivuneppivaippoihin olemme ottaneet käyttöön tukikankaan neppien kohdalle ja pyrkineet minimoimaan kankaan rikkoutumisen neppien kohdalta. Neppivaipoissa meillä on käytössä joko kam- tai prym- nepit. Lisäksi laitamme tilattujen tuotteiden mukaan muutaman vaihtonepin. 
Teemaan liittyen haluan tuoda myös esille yrityksemme kautta saatavat ekologiset  HomCare tuotteet. Suosikkini on BioSwipe sarja, jonka tuotteet sisältävät probiootteja. BioSwipe tuotteet noudattavat ekologisia toimintaperiaatteita ja puhdistavat aineet ovat biohajoavia. Näin ollen pidämme samalla huolta luonnosta ja voimme vähentää meneillään olevaa ympäristön kemikalisoitumista. Esimerkiksi BioSwipe sarjan pyykinpesuaine Laundry Liquid sopii erittäin loistavasti kestovaippojen pesuun, sekä toki kaikkeen muuhunkin pyykin pesemiseen. Laundry Liquidin sisältämät probiootit tuottavat pesun aikana tehokkaita ja likaa irroittavia entsyymejä sekä poistaa pahat hajut tehokkaasti. Se sopii niin valkoisille kuin värillisille pyykeille, sekä myös tummille pyykeille. Laundry Liquid toimii loistavasti myös matalissa lämpötiloissa. Annostelu on vain 10-15ml pesukoneelliseen ja yksi pullollinen riittää jopa 75 koneelliseen. Yhden pesukerran hinnaksi tulee pyykkiaineen osalta vain 0,32€. Itse pesen kaikki pyykit kyseisellä aineella, eikä minun ole tarvinnut käyttää vaippa- tai sidepyykissä tahranpoistoa, vaikka olisi jäänyt kakkavaipat joskus huuhtaisematta kesken kiireen. 
Kotimainen HomCare viettää Ympäristöviikkoa 1.-7. 6. 2021 ja sen kunniaksi BioSwipe tuotteissa on huikean hienot alennukset! Mikäli kiinnostuit tuotteista klikkaa itsesi linkin kautta tutustumaan näihin upeisiin aineisiin ja mikäli haluat tehdä ostoksia, voit tehdä sen samaisen linkin kautta. Tuotteet toimitetaan suoraan varastolta sinulle ilman, että ne kiertäisivät kauttamme. Näinkin säästämme luontoa :) www.homcare.fi/lavendersnooze 
Kiitos kun jaksoit lukea! Seuraa meidän somea kesäkuun ajan aktiivisesti, siellä on luvassa kaikkea kivaa liittyen kuukauden tuotteeseemme sekä huomioimme HomCaren ympäristöviikon julkaisuissamme. 

Jaa tämä julkaisu← Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu →